Žena zahnala zloděje, který si chtěl odnést cizí kabelku.Zdroj: Policie ČRJak uvedla policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová, žena si všimla zloděje, který ukradl dámskou kabelku. Tu ponechala majitelka volně položenou na židli za zamřížovaným oknem.

"Pachatel však využil toho, že okno bylo pootevřené a kabelku vzal. Majitelka v ní měla peněženku s finanční hotovostí, platební karty a mobilní telefon. Kolemjdoucí žena se však zachovala více než statečně, když na pachatele zavolala, aby kabelku nechal být. Tím ho vyrušila, zloděj se lekl, kabelku jí dobrovolně dal a z místa činu utekl. Žena pak vyhledala majitelku a odcizenou kabelku jí, včetně všech věcí a peněz, předala," popsala mluvčí.

Policisté se o celé události dozvěděli až později. Případem se začali intenzivně zabývat a podařilo se jim zajistit kamerový záznam, kde je celý incident zachycen. Díky výborné osobní znalosti ustanovili osobu pachatele. Jedná se o policistům známého recidivistu. Bohužel se doposud nepodařilo zjistit, kdo byla ona statečná žena. Policisté se proto obrací na sdělovací prostředky a širokou veřejnost se žádostí o pomoc při zjištění její totožnosti. Pokud poznáváte ženu na fotografii, kontaktujte, prosím policisty na telefonním čísle 974226700 nebo přímo na lince 158.

"Popřípadě žádáme tuto ženu, aby se policistům sama přihlásila. Je důležitou svědkyní zmíněného trestného činu. Zároveň jí patří velké poděkování za její statečnost a příkladné jednání," uvedla mluvčí.