Její případ se dostal i do televizního pořadu Na stopě. Prvního listopadu na ni zazvonil neznámý muž a tvrdil, že má nedoplatek za elektřinu.

Podle policejní mluvčí Hany Millerové pokračoval v tom smyslu, že je to důvod k odpojení elektřiny a vstoupil k ženě do bytu. Nejdřív požadoval 1 500 korun, ale když zjistil, že má seniorka víc peněz, tak chtěl 2,5 tisíce.

„Pak požádal ženu, aby ho zavedla do sklepa, že i zde si musí něco zapsat. Když poškozená odmítla do sklepa, do něhož se vstupuje z venkovní části domu, sestoupit, nechal ji stát venku před domem a požádal ji, aby čekala, až zavolá, že může ve sklepě zhasnout,“ popsala Hana Millerová. Návštěvník tak měl v domě volnou ruku a seniorce odcizil 16 900 korun a mobil.

Osvěta mezi seniory je důležitá. Policie na ně neustále apeluje, aby nedůvěřovali cizím lidem.
Zloději řádí: Seniorka přišla o úspory i mobil

Policie má k dispozici tři identikity, z nichž jeden je dle závěrů dosavadního šetření asi nejvydařenější.

Podle Millerové je i možné, že stejný pachatel se již v Dačicích pohyboval. „V říjnu na Červeném Vrchu muž oslovil další lidi, ale zřejmě mladší, kteří mu na to neskočili a domů si ho nepustili,“ zmínila Hana Millerová. Policisté přijmou jakékoli informace, které by mohly pomoci k dopadení podvodníka.