„Syndikát jihočeských novinářů se rozhodl vydat knižní sborník, na němž by se podíleli novináři, publicisté, fotografové, grafici, výtvarníci se vztahem k Českým Budějovicím," říká předseda Syndikátu Petr Vitoň. „Je příležitostí pro autory, kteří buď v tomto městě žijí a působí, nebo v minulosti nějakým způsobem s krajským městem přišli do styku a město v nich zanechalo určitý dojem," zdůrazňuje Petr Vitoň. „Almanach vybraných příspěvků vyjde nejen k významnému výročí města, ale také k výročí 25 let od vzniku Syndikátu jihočeských novinářů," dodává Petr Vitoň.

Syndikát proto oslovuje kolegy a tvůrce, aby se do projektu zapojili. Akceptovány jsou veškeré novinářské a publicistické formy včetně fotografií a obrázků s náplní vztahující se k historii i současnosti Českých Budějovic. Podmínkou je zaslání práce na e-mailovou adresu: pressklub-cb@volny.cz s označením Almanach ČB, nebo doručit do Press klubu v Malém pivovaru, ul. Karla IV. č. 8, Č. Budějovice 370 01.

„Rozsah textových prací je limitován třemi normostranami, u fotografií a obrázků pak dostatečnou velikostí a rozlišením potřebným pro tisk," říká místopředsedkyně Syndikátu Jana Holoubková. Uzávěrka pro příjem příspěvků do sborníku je 31. srpna 2015.