Petr Kováč a Adam Kořínek, kteří se věnují úpravě Suchovrbenského náměstí, byli s vyučujícím Jiřím Myslivečkem pozváni do Atelieru 8000. Kvůli Petrově nemoci se architekti Martin Krupauer a Petr Hornát věnovali jen Adamovi. Pustil nové video a svůj návrh přiblížil, aby mu mohli poradit, na co by se měl ještě zaměřit, co je proveditelné, co je dobrý nápad. Chválili uspořádání cest kolem kina, návrh proměny obchodního centra Albert a bývalého kina. Navrhli, že by se měl zaměřit na širší okruh kolem náměstí. „Některé věci chci přepracovat. Při návrhu autobusové čekárny jsem se inspiroval v Norsku, ale tady je to nerealizovatelné. Když si člověk sedne na spodní stupínek tříúrovňového sezení, byl by zmáčený, protože by tam pršelo,“ uvedl Adam Kořínek.

V daném stavu lokalita s kulturním domem Vltava vůbec oku nelahodí. Úpravy chystané studenty tu mají vytvořit oázu pro příjemné posezení, odpočinek, hry.
ANKETA: Budoucí stavaři chtějí změnit město

V rámci dopracování návrhu změny náměstí chce jednat s dopravním podnikem. „Kdyby měla být točna za pět deset let posunuta, bylo by možné to rovnou zahrnout do projektu,“ předjímá Adam. Čeká ho posun komunikacev parku dál od stoky, aby byla bezpečná. Rovněž je prý třeba pohrát si se zelenými plochami, některé dopracovat. Adam absolvuje v Atelieru 8000 dvoutýdenní stáž, během níž bude jeho návrh dotažen do provádějícího projektu. „V červnu ho chceme zdarma předat městu,“ uvedl zakladatel nadačního fondu Martin Kuba.