Ilustrační foto.Hodiny na historické budově v areálu českobudějovické nemocnice mají ve zvyku chvátat. V tomto týdnu jsme je viděli jít napřed o pět minut, ale 
i o celou půl hodinu. Přesně půl třetí ukazovaly hodiny u českobudějovické nemocnice právě v době, kdy v pátek na ostatních hodinách teprve odbíjely dvě hodiny po poledni. Pokud si své tempo hodiny zachovají, půjdou díky zimnímu času za několik dní napřed o celých 120 minut.

Ilustrační foto.V Českých Budějovicích naleznou lidé hodiny doslova na každém rohu. Nejen na věžích, ale i na domech ve správě soukromých obchodníků, měří čas různé druhy hodin. Ne všechny ale jdou správně. Například hodiny na rohu Divadelní ulice u náměstí Přemysla Otakara II. jdou 
o šest minut později. Takže pokud chvátáte do divadla a myslíte si při pohledu na ně, že máte ještě dost času, nemusí to být pravdou.

Hodinu u Prioru v Českých Budějovicích.Skoro čtvrthodinu navíc dávají kolemjdoucím již nějakou dobu hodiny na Lannově třídě u Prioru. Hodiny jsou ovšem ve vlastnictví jiného subjektu. Obchodní dům Prior totiž pozemek pouze pronajímá. Na hodiny a jejich chod tak dohlíží soukromá firma. Na špatný čas jsme Obchodní dům Prior upozornili, jeho pracovníci přislíbili, že se pokusí zjednat nápravu. Možná tak hodiny budou zase jednou ukazovat správný čas.