Volných je jen několik málo míst, odkud není vidět na televizi. Pivo teče proudem a očekávání vítězství visí ve vzduchu. Návštěvníci si navíc čekání a celý zápas zpříjemňují tipováním výsledku. Vítěz se může těšit na pořádnou várku piv.

Navíc začátek zápasu týmu vychází. Ve druhé minutě jdou Češi do vedení, v osmé už vedou dva nula. První třetina přinese ještě jednu branku v norské síti a zaplněná hospůdka každý zásah ocení křikem a potleskem. Nečekaně jasný průběh hodnotil za stavu 5:0 pro český výběr dvacetiletý student ekonomie Cyril Komárek 
z Deštné u Jindřichova Hradce. „Čekal jsem, že to bude vyrovnanější. Norové umí soupeřům zatopit. Jsem rád, že jsem se spletl, můžeme fandit dál," usmívá se spokojeně s půllitrem v ruce.

Jeho kamarád, jedenadvacetiletý Tomáš Černý
z Tábora také studuje na Jihočeské univerzitě. „Chodíme ke Koníčkovi občas na pivo, minulý rok jsme tady byli několikrát také koukat na mistrovství světa. Líbí se nám tu," říká a dodává, že kvitují veliké plátno a televizi. Plná hospoda těší majitele, ale přidělává práci obsluhujícímu personálu.

Lucie Brabcová z Českých Budějovic, která odpracovala včerejší utkání, potvrzuje, že na hokejová utkání chodí hodně lidí. „Lidí chodí na hokej víc než normálně, záleží ale na tom, kdy se hraje. O víkendu chodí hodně lidí, v týdnu odpoledne trochu méně," vysvětluje s tím, že v případě většího množství rezervací obsluhují u Koníčka 
i čtyři číšníci nebo servírky. „Normálně býváme jen dva," dodává.

Hokejistům se ale nefandilo jen U Černého koníčka. Partička štamgastů z pizzerie Fontana na českobudějovickém náměstí se dokonce sází o malé pivo a tipují přesný výsledek. Na většinu významných utkání sem chodí i třiatřicetiletý Ondřej Kazil z Rudolfova, který pracuje jako IT technik. „Chodíme do hospůdky koukat na hokej nebo fotbal," přikývne.

Před utkáním našich hokejistů s Norskem tipoval výsledek 2:0. „Začátek šampionátu byl trochu slabší, ale zápas s Kanadou byl už v pořádku. Proto věřím, že naši vyhrají," říká s úsměvem. Jeho tip mu nakonec nevyšel, čeští hokejisté jeho očekávání dalece překonali. A proto mohli fanoušci, kteří se pomalu trousili od televizí, zarezervovat místa na zítřejší čtvrtfinále a pokračovat v nočních oslavách.