V sobotu 13. září 1924 byl slavnostně otevřen známý starobylý hostinec U Tří sedláků v České ulici. Hostinec koupil v roce 1922 oblíbený hostinský Tomáš Vacek, ale po dlouhém soudním sporu ho nechal znovu zřídit až poté a začal jej provozovat ve vlastní režii. Jihočeské listy 6. září 1924 uvedly: „Starý Vacek jest nám dobře známým hostinským a právě jeho osoba jest zárukou každému, že bude dobře a svědomitě obsloužen. Proto každý přijď, kdož miluješ dobrý truňk, shlédnout jeden z nejstarších českých hostinců ve městě. Pohostinské pokoje. Zvláštní místnosti pro spolky a svatby.“
Na snímku stojí hostinec U Tří sedláků vlevo na rohu České a Hroznové a vpravo po České následuje dům s podloubím s nápisem velkoobchod Kamarýt. Do roku 1710 patřil tento dům obci, která v něm provozovala obecní kuchyni nazývanou Garkuchel. V roce 1773 se prvně uvádí název hostince U Tří sedláků. Manželé Tomáš a Anna Vackovi koupili dům s hostince od Kammermayerů. V roce 1930 ale Tomáš Vacek odešel a otevřel si restauraci v Pětidomí.
V České se vystřídali další hostinští a roku 1939 převzal podnik Václav Císler, přičemž hned přejmenoval hostince na U Stadionu. To souvisí s historií hokeje, kdy se původně hokejisté a výbor scházeli na Palačáku v restauraci Jirsíkov a odtud společně s Václavem Císlerem se stěhovali přes restauraci Alžír ke Třem sedlákům. Hokejisti totiž po regulaci řek ve města začali hrát na slepém rameni, kde byly postaveny provizorní kabiny, bufet a při zápasech stánky s párky a horkými kaštany. U Stadionu u Václava Císlera měli hokejisté šatny a kancelář.
Potřetí se Václav Císler s hokejisty stěhoval na nový zimní stadion v roce 1946. Hostinec U Stadionu vedl potom asi do roku 1951 František Klečka. V letech 1953 a 1954 byly upraveny Masné krámy na restauraci a propojeny s domem U Tří sedláků, ve kterém byla zařízena centrální kuchyně, sklady a v patře zasedačky a salónky.
Autor: Jan Schinko