Opravy uzavřely na čtvrtek 29. a pátek 30. září parkoviště na Mariánském náměstí v Českých Budějovicích. Uzavřeno je z důvodu poruchy parkovacího závorového systému. Ve čtvrtek a pátek tak nebude umožněn vjezd vozidel. Konec prací je plánován na páteční odpoledne, přičemž velmi bude záležet na počasí, zda umožní činnosti dokončit.

Zdroj: Deník/Edwin Otta

Při opravě bude nutné provést i lokální výkopy v místě vjezdu a výjezdu, protože jsou v zemi uložené některé technologie ovládající závorový systém. Proto musí být parkoviště uzavřeno a nemůže být umožněn alespoň volný vjezd a výjezd.

Vizualizace řešeného území.
Referendum ve Svatém Janu bylo pro byty, ale kritiků bylo hodně

Dne 1. října 2022 odstartují z náměstí Přemysla Otakara II. běhy akce Night Run. Hlavní běhy startují v 18:30 a 19:30 h, doběh do cíle je předpokládán ve 21:00 h. Startovné činí většinou 500 korun. Pro automobilovou i jinou dopravu bude náměstí v čase běhů uzavřeno, včetně některých přilehlých ulic. Dopravní omezení na náměstí ale začnou už dopoledne.

V jihočeské metropoli nadále pokračují práce na opravě mostu nad Dobrovodskou stokou v Nádražní ulici. Provoz je kvůli tomu sveden jen do dvou místo obvyklých čtyř pruhů. Z dlouhodobých uzavírek také trvá uzavírka Dobrovodské ulice mezi Českými Budějovicemi a Dobrou Vodou kvůli stavbě dálnice D3. Objízdná trasa vede po Ledenické ulici.

Mariánské náměstí v Českých Budějovicích. Pohled z Husovy třídy.
Řidiči pozor, parkoviště na Mariánském bude mimo provoz

Pokračuje například také stavba kruhové křižovatky v Branišovské ulici, kde je v křižovatce s ulicí Milady Horákové provoz řízen na semafory, ale projíždí se stavbou.

V regionu je třeba počítat například s omezeními, která provázejí na trase Temelín - České Budějovice stavbu teplovodu.