Podle Petra Nachtigala, provozního náměstka střediska České Budějovice, se při prvních nočních jízdách někde sypalo i preventivně. Nedá se totiž dopředu odhadnout, jestli se například nezačne tvořit námraza.

Další jízdy čekaly na posádky silničářů kolem třetí hodiny ráno. Mezi 2.15 a 2.30 h přišlo do regionu další, tentokrát vydatnější sněžení. „Napadly tři, čtyři centimetry sněhu. Od tří hodin byli venku znovu všichni," zmínil Petr Nachtigal a připojil, že tentokrát už se dostaly ke slovu i radlice na pluhování. V sedm hodin, po výměně směn, se auta vydala opět do akce. „Teď se jezdí znovu, dočišťují se silnice," uvedl po osmé hodině ranní Petr Nachtigal s tím, že sněžení postupně po šesté hodině ustalo. Dopoledne pak ještě budou silničáři čistit hlavní trasy v početnějším složení, například silnici na Prahu. „Bude se jezdit v sestavách, ve dvou, třech," naznačil trochu jiný styl údržby na širokých hlavních tazích Petr Nachtigal.

Jen středisko České Budějovice má na starosti 16 posypových tras, spolu se středisky Týn nad Vltavou a Trhové Sviny je to dohromady v okrese 32 tras.

Centrum dopravních informací Policie ČR ve čtvrtek ráno na Českobudějovicku neevidovalo žádnou dopravní nehodu. Problémy byly pouze na Jindřichohradecku. Nehody se staly v Chlumu u Třeboně a na silnici 34 u Jindřichova Hradce. Na vozovce číslo 164 u obce Člunek komplikovala jízdu ledovka.