B: Cryo má 21 procent alkoholu a čtyřicet stupňů. Petr Košin, specialista řízení jakosti v Budvaru,  jej označuje jako spirit piva.

Budvar nápoj dodává do restaurací v 1,5 litrových lahvích. Hospodští je pak musí uložit na minimálně 24 hodin do mrazáku. Když si host 
B: Cryo objedná, nechá se lahev krátce odpočívat při pokojové teplotě a poté narazí na speciální hlavici přímo na stole. Tak se načepuje 3 až 3,5 decilitrů čerstvého pivního koncentrátu, v lahvi zůstává led.

„Není to tedy jen pití, ale také zábavná show. Je s tím spojen originální servírovací rituál. Už školíme majitele a personál restaurací," doplnil Petr Košin. Ideální podle jeho slov je, když se o B: Cryo z jedné lahve podělí čtyři až šest lidí. Nápoj by se měl pít v malém množství jako digestiv. Hodí se po masitém jídle nebo jako doplněk klasického piva.

Tým odborníků z Budvaru pracoval na novince téměř dva roky. Na začátku bylo i trochu štěstí při zkouškách mražení 
v laboratoři. „Pak už jsme celý proces řídili a vyvíjeli vše od samotného produktu až po obal a sklenice," uvedl ředitel Jiří Boček.

B: Cryo je možné koupit pouze ve vybraných restauracích, například v budějovických Masných krámech nebo Malém pivovaru. Seznam na www.budvar.cz.