„Na stavbu obchvatu jsme dostali dotaci z IROPu ve výši 64 milionů korun. Z těchto prostředků budou například hrazeny stavební práce na vlastním obchvatu, přeložení sítí či stavební dozor. Zbývajících 105,2 milionu uhradíme z rozpočtu kraje. Peníze budou použity na ostatní práce na obchvatu, stavební úpravy komunikace na strážkovické návsi, zpracování projektové dokumentace nebo již zmíněné vynětí pozemků z půdního fondu,“ upřesnil Hajdušek.

Cílem vybudování obchvatu a úpravy dopravního uspořádání uvnitř obce Strážkovice je pak podle náměstka hejtmana pro ekonomiku a finance rychlejší dopravní spojení na trase mezi Českými Budějovicemi, Trhovými Sviny a Novými Hrady. A zároveň mezi Třeboní, Římovem a Českým Krumlovem. Řidiči budou moci začít využívat obchvat Strážkovic v listopadu 2022. Dalším plusem je zlepšení životní úrovně obyvatel Strážkovic Zhotovitelem prací, které jsou už nyní v plném proudu, se na základě výběrového řízení stala společnost EUROVIA CS.

Stavbaři zahájili mezi Českými Budějovicemi a Včelnou práce na Jižní tangentě. Nová komunikace spojí D3 a I/3.
U Strážkovic staví obchvat, u Budějovic dálnici a u Soběslavi koridor

„Obchvat o délce 2,127 kilometru budou tvořit dva jízdní pruhy, které budou rozšířeny o stoupací pruh o délce 700 metrů a povede nezastavěným územím Strážkovic v jeho severovýchodní části. Jeho součástí bude kruhový objezd, který zajistí křížení komunikací na trase mezi Českými Budějovicemi, Trhovými Sviny a Novými Hrady a Třeboní, Římovem a Českým Krumlovem. Projekt zároveň počítá i s úpravou současné křižovatky na strážkovické návsi včetně přilehlých chodníků. Hlavní silnice na trase České Budějovice – Trhové Sviny – Nové Hrady bude přeřazena do místních komunikací a z dosavadní vedlejší komunikace na trase Třeboň - Římov – Český Krumlov se stane silnice hlavní,“ uzavřel Hajdušek.