Neobvyklý doprovod měla v pátek skupina mladých putovníků při cestě po centru Českých Budějovic. Tábornický oddíl 52 Přední hlídka organizace Royal Rangers uspořádal pro své členy ve věku 5 až 8 let procházku po stezce nazvané Zde žijí lvi.

Cesta vede historickou částí města kolem náměstí města a putuje se podle materiálů, které jsou k dispozici v informačním centru na radnici. Na jednotlivých památkách se hledají domovní znamení a vše se vyplňuje do zvláštních listů. Spolu s městem na přípravě materiálů spolupracovaly M - Centrum pro mladou rodinu a Agentura Kultur  - Kontakt.

Kostýmy rytířů si ale páteční průvodci, juniorští vedoucí  ve věku 15 –  16 let připravili sami. „Děláme různé akce, ale takovéhle historické putování pořádáme poprvé," zmínil vedoucí oddílu Karel Klewar.

Na náměstí také v pátek zahajovalo Turistické a mapové centrum Měsíc věží a rozhleden. Pod dohledem samotného Josefa Švejka se zájemci měli vydat po 14 hodině na putování po čtyřech věžích v centru města. Jednalo se o Radniční věž, Železnou pannu, Rabenštějnskou věž a Černou věž. Akci spolu s městem pořádalo jihočeské Pohádkové království.

Ve čtvrtek a v pátek se také na náměstí ve zvláštním stanu a jeho okolí konala akce, která si kladla za cíl ukázat, že i střed města může nabídnout více zábavy, než jen nákupy nebo posezení v předzahrádkách restaurací.