Volby do sněmovny začínají za

Nahrávám odpočet ...
VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Češi řízky milují. Masné krámy pro ně připravily Týden šniclů

Jižní Čechy – Známý televizní kuchař Zdeněk Pohlreich říká, že kdyby smažený řízek kandidoval do parlamentu, získal by 90 procent. Něco na tom bude, protože „cokoliv" 
v trojobalu (vejce, mouka 
a strouhanka) se těší všeobecné oblibě.

19.3.2013
SDÍLEJ:

Hlavně o Vánocích má na svátečním stole své místo smažený kapr. Řada lidí však i na Štědrý večer dává přednost řízku z vepřového či kuřecího.Foto: Ilustrační foto: Deník / Václav Pancer

Toho jsou si vědomi i v restauraci Masné krámy, a proto ode dneška připravili gastronomickou akci „Týden šniclů".

Šéfkuchař Luděk Hauser nabídne hostům vedle stálé nabídky klasického vepřového řízku a „českého smažáku" dalších devět druhů tohoto populárního pokrmu, a to včetně obráceného řízku z hovězí roštěné nebo cuketové polévky se smaženým olomouckým tvarůžkem. „Týden šniclů" potrvá v Masných krámech až do neděle 
24. března.

Král všech šniclů

„Přehlídku nejrůznějších řízků jsme se rozhodli uspořádat proto, že naši hosté mají tento druh jídla ve velké oblibě. V naší nabídce se objeví mimo jiné i král všech smažených řízků – originální 
„Wienerschnitzel" z telecího masa, obrácený řízek z hovězí roštěné nebo smažená treska s remuládou.

Řízek může mít mnoho variant, ať už jde o použité suroviny, nebo 
o způsob přípravy," říká Luděk Hauser. Například obrácený řízek se liší v postupu obalování. Nejprve se maso potře hořčicí, osolí, opepří, pak se vloží do strouhanky 
a nakonec do rozšlehaného vejce.

V legendární českobudějovické restauraci si v následujících dnech můžete pochutnat i na kuřecím stehenním řízku v cornflakes kabátku či na smažených vepřových játrech. Zkrátka nepřijdou ani milovníci ryb, neboť v nabídce nechybí filet 
z tresky na vídeňský způsob 
s žebráckým bramborovým salátem.

Masné krámy letos chystají i řadu dalších, tematicky zaměřených gastronomických přehlídek. Letošními novinkami jsou  právě „Týden šniclů" a akce nazvaná „Ze selského dvorku". Příští gastronomickou akcí v Masných krámech bude „Zahájení pstruhové sezóny", které kuchaři připraví v týdnu od 
16. do 21. dubna.

Autor: Jakub Sekyra

19.3.2013 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Novou cisternovou automobilovou stříkačku pořídil městys Ledenice dobrovolným hasičům díky dotaci.

Hasiči mohou stříkat o sto šest

Zbraně z Prachaticka zajištěné Národní centrálou proti organizovanému zločinu z Českých Budějovic.
8

Muži z Prachaticka předělávali zbraně na střelbu dávkou a vyráběli k nim tlumiče

Zloděj zavítal do zahrádkářské kolonie

České Budějovice – Zloděj se vloupal do sklepa domku v zahrádkářské kolonii v ulici Vl. Rady. Majitelé objektu, kteří ho přijeli po čtrnácti dnech zkontrolovat, zjistili, že se na jejich zahradu dostala škodná.

Chovatelé v Horní Stropnici opět chystají společnou výstavu

Horní Stropnice - Již 3. společnou výstavu chovatelů z regionu chystají v Horní Stropnici.

Lidická třída je znovu otevřena

České Budějovice – Ve čtvrtek 19. října se znovu otevřela pro automobilový provoz celá českobudějovická Lidická třída. O několik dnů dříve, než se původně předpokládalo.

AKTUALIZOVÁNO

Superdebata Deníku: nikdo nechce vládu ANO. Ať už bez Babiše, nebo s ním

/SLEDOVALI JSME ON-LINE, GRAFIKA, VIDEO/ Pouhý den před sněmovními volbami se v redakci Deníku sešla desítka zástupců politických stran při předvolební superdebatě. Na přetřes přišla všeobecně probíraná témata - ať už elektronická evidence tržeb, přijetí eura či přijímání migrantů. Z odpovědí také vyplynulo, že favorit voleb ANO to bude mít v případě výhry s formováním vlády složité. 

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení