Na táborský ovál u sídliště Nad Lužnicí dorazily stovky diváků. Ty přišly nejen se pokochat krásnými auty ale také pomáhat. Jak shrnul organizátor Jaroslav Grepl z Tábora, akce se opět velmi podařila. Srazu se totiž zúčastnilo na 200 vozů a pro Adámka se celkem vybralo přes 214 tisíc korun. "Opět se sjely vozy ze všech koutů České republiky. Dorazily také veterány i nejnovější modely," sdělil Grepl.

Akce se podařila

Areál se stal letos účastníkům těsný. "Nakonec nám byl prostor Komory malý a horko těžko se tam všichni vešli. Návštěvníků dorazilo také několik set až tisíc. Podél trasy, kterou jsme projížděli, nás čekaly v každé vesnici i městysu další desítky nadšených přihlížejících," přiblížil sobotní atmosféru.

Příspěvky věnovali řidiči, návštěvníci i další organizace. Kolona automobilů vyjela v neděli 13. října ráno z Tábora do Bechyně a odpoledne se představila na Žižkově náměstí.
Sraz mustangů vybral na hospic přes 90 tisíc

Charitativní jízdy

Kolona vozidel projela z Tábora přes Slapy, Malšice a do Bechyně na náměstí T. G. Masaryka. Zpět se účastníci projížďkou vraceli ještě přes Želeč a Planou nad Lužnicí. "Na dobrou věc přispívali majitelé vozů i příchozí lidé, kteří si mohli předem zakoupit charitativní jízdy. To znamenalo, že je řidiči za poplatek svezli po dobu asi dvaceti minut," vysvětlil Jaroslav Grepl.

Kalendáře se budou prodávat za 300 korun na konci září přes webové stránky a na dobročinném srazu mustangů v Táboře 13. října.
Krásné dívky se fotily s auty pro hospic

Za dobrovolné příspěvky rozdával pořadatel také kalendáře a trička. "Olina Jurišová navíc napekla ohromné množství sušenek, koláčků a dalšího sladkého pečiva na své náklady. Příchozí si tak mohli navíc pochutnat a přispět na rehabilitace a cvičení pro malého Adámka," uvedl Grepl s tím, že finanční prostředky také někteří posílali na transparentní účet.

Přijely i motorky

Na bohulibou akci letos poprvé přijeli motorkáři z Chýnova. Jejich klub Moto Bizoni letos píše již patnáctiletou tradici. Jak dodal prezident klubu Jaroslav Hájek, srazu se s Bizony účastnili moc rádi. "Pomáhali jsme s organizací vyjížďky a doprovodem při hladkém průjezdu kolony, se kterou jsme jeli do Bechyně a zpět," přiblížil, proč si nasadili reflexní vesty.

Na Adámka samozřejmě také přispěli. "Nádherný den jsme si navíc skvěle užili. Vypadá to, že to byla poslední vyjížďka před tím, než se Bizoni uloží k zimnímu spánku," uzavřel Hájek.