„O Čokoládovém festivalu jsem věděla, ale nezapamatovala jsem si, kdy přesně se koná. Dnes jsme sem šli nakupovat a když jsme tu viděli všechny ty stánky s pralinkami, makronkami nebo ovocem v čokoládě, neodolali jsme," vyprávěla Kateřina Nováková.

Všichni členové její rodiny prý mají nejraději hořkou čokoládu. „Ochutnali jsme ale už i čokoládu s chilli a byla skvělá," doplnila Pavlína Nováková.

Festival uspořádal spolu s IGY Centrem Chris Delattre, Francouz, který už několik let žije v Olomouci. „Ve Francii jsem pracoval pro agenturu, která zajišťovala propagaci tamnímu čokoládovému festivalu. Trochu jsem odkoukal, jak na to, a v roce 2012 jsem ho uspořádal poprvé i v Česku," vzpomněl Chris Delattre.

Kromě stánků s čokoládovými delikatesami na návštěvníky festivalu čekaly i kulinářské přehlídky. Například šéfkuchař Michal Hruzík před diváky připravil dýňovou polévku se zázvorem a čokoládovými vločkami nebo pečený vepřový bůček, pyré ze sladkých brambor, kaštanů a čokolády.