Zároveň nezapomene upozornit, že obří úlovek chytila jeho přítelkyně. Sumec pak skončil na pekáči (samozřejmě po částech). „Celý by byl tak pro dvacet lidí," odhaduje Karel Štabrňák.

Právě jeho recept zvítězil v II. kole kulinářské soutěže Deníku. „Recept mám od bratránka, který dělá u rybářů. Sumec se často udí, ale nám chutná nejvíc takhle na bramborách," říká mladý elektrikář, který je sám velkým vyznavačem rybaření.

K vodě to od domu nemá vůbec daleko. Bydlí v Purkarci jen asi sto metrů od řeky. „Já patřím spíš k rybářům chyť a pusť, pěkné ryby zase pouštím, ale ten sumec by to asi nepřežil, tak jsme ho vzali," dodává Karel Štabrňák. Sám moc často nevaří, ale nejvíc si pochutnává na české klasice, taky má rád ryby.

Svou výhru v soutěži, tisícikorunovou poukázku do Hospůdky U Divadla v Českých Budějovicích, si Karel Štabrňák vyzvedne příští středu. Tento den se v této restauraci bude podávat sumec podle jeho receptu.

Vítězný recept II. kola soutěže: Sumec na bramborách
Ingredience: Filety ze sumce, brambory, cibule, sůl, pepř, kmín, citron.

Příprava jídla: Nakrájíme brambory i cibuli na tenké plátky. Sumce osolíme, lehce opepříme a posypeme hrstkou kmínu. Do hlubšího pekáče dáme nejprve nakrájené plátky brambor. Na brambory klademe cibuli, poté filety ze sumce a nakonec ještě posypeme nakrájenou cibulí. Brambory moc nesolíme, jelikož sumec je tučná ryba a při pečení pustí šťávu do brambor, takže ničím nepodléváme ani nevymazáváme plech. Pečeme ho v troubě na 250° po dobu 20 – 30 minut dle tloušťky filetů. Po upečení pokapeme citronem.