Od začátku prázdnin se na Pražské třídě v prostoru před Družbou konaly rozsáhlé demoliční práce, jejichž cílem bylo odstranění poškozených kovových konstrukcí a přístřešků.

„Vzhledem k tomu, že se jednalo o náročné a specifické práce za použití zdvihací techniky, bylo v prostoru před staveništěm po celou dobu rozsáhlé dopravní omezení. S tímto souviselo i dočasné zrušení autobusové zastávky, která je cestující veřejností velmi využívaná. Harmonogram prací byl podle smlouvy plánován tak, aby demolice byla ukončena a prostor předán do 5. září. Díky zvýšenému úsilí zhotovitele a důslednému dozoru ze strany úředníků odboru správy veřejných statků, se podařilo urychlit celý proces demolice a s ním spojených prací o 14 dní,“ konstatuje náměstek primátora Ivo Moravec s tím, že na posledním kontrolním dni bylo rozhodnuto, že frekventovaná autobusová zastávka bude zprovozněna s předstihem, a to už v ranních hodinách v úterý 25. 8. 2020.

Bourání ocelového přístřešku na Pražské pokračuje.
Přístřešky už z Pražské třídy skoro zmizely

Z důvodu urychlení stavebních prací bude proto od úterý 25. 8. 2020 od 4:00 hodin plně obnoven provoz zastávky Družba-IGY na Pražské třídě, směr centrum.

„Dopravního omezení a uzavření zastávky bylo využito k opravě povrchu komunikace v prostoru před zastávkou. V následujících týdnech tam bude osazen přístřešek pro zvýšení komfortu občanů čekajících na autobus. Dále bude provedena údržba zeleně a podle nutnosti i opravy chodníku,“ dodává Ivo Moravec.

Kvůli dlouhodobější úpravě prostoru oslovila radnice podle náměstka primátora Viktora Lavičky několik architektonických ateliérů. Jejich návrhy se mají stát podkladem pro další postup radnice.

Bourání ocelového přístřešku na Pražské pokračuje.
OBRAZEM: Odstraňování přístřešků na Pražské pokračuje