„Sešlo se tu kolem třiceti zpěvaček a zpěváků, ale příští týden by jich tu mohlo společně zpívat až padesát," okomentovala zkoušku ředitelka domova Ludmila Kubelová.

Na zkoušce nechyběl ani hudební doprovod, o který se postarala jedna z pracovnic domova Olga Malinová, která zde zahrála na klávesy. Nebyla zde nouze ale ani o zvuk chrastítek a dalších rytmických nástrojů, kterých se chopili sami zpěváci.

Senioři si tak už v pondělí s chutí zazpívali Vánoce, Vánoce přicházejí nebo Nesem vám noviny 
a další koledy z připraveného zpěvníku. „Většinu koled znají, texty jsme jim navíc i vytiskli," řekla jedna z pracovnic domova Hana Kovářová. „Jedinou trochu neznámou koledou je asi Den přeslavný jest k nám přišel, ale i se slovy této písně si určitě poradíme," doplnila.

Kromě Domova pro seniory Hvízdal se koledy budou zpívat na dalších stovkách míst po celé republice. Společná akce Českobudějovického deníku se uskuteční už za týden, tedy ve středu 10. prosince od 18 hodin.

Seznam koled včetně textů najdete ve zvláštní příloze Deníku, která vyjde 3. a 10. prosince. Kdo s touto přílohou přijde ve středu 10. prosince již od 10 hodin do průjezdu 
v přízemí vydavatelského domu Deníku na českobudějovickém náměstí Přemysla Otakara II. č. 8/5, může si zatočit kolem štěstí a vyhrát některou ze zajímavých cen. Noviny i se zmíněnou přílohou bude možné zakoupit i přímo na místě, a to do vyprodání zásob.

Přidejte se k nám letos také vy! Pokud máte ve vaší obci dobrou partu, jste členy nějakého zájmového spolku nebo třeba klubu seniorů, ozvěte se nám. Pomůžeme vám s přípravou akce, zajistíme její propagaci a čtenáře budeme informovat o tom, jak početný u vás byl pěvecký sbor. Také se najdete na fotografiích v Českobudějovickém deníku nebo na videu uveřejněném na našem webu.

Ozvěte se na adresu Českobudějovický deník, náměstí Přemysla Otakara II. 8/5, 370 01 České Budějovice, případně prostřednictvím elektronické pošty na 
e-mailovou adresu martin.troster@denik.cz.