K nehodě došlo konkrétně u obce Krašovice v průmyslové zóně směrem na Vráž. „Zde bude komunikace delší dobu uzavřena, protože došlo k převrácení nákladu. Jedná se o zboží, které podléhá zkáze, které se musí přeložit,“ zmínil Milan Bajcura, že jde o masné výrobky. Událostí jsou ovlivněny oba směry nejméně do 23 hodin, objízdná trasa je značena.

U Chýnova na Táborsku se v pondělí kolem půl jedenácté s nákladním autem utrhla krajnice a blokuje jeden jízdní pruh. Místo je s opatrností průjezdné, komplikace by zde měly být až do půl čtvrté odpoledne.

Vážná nehoda na Třeboňsku.
Řidič předjížděl kolonu, ale střetl se s protijedoucími auty

U Kardašovy Řečice na Jindřichohradecku dostala ve 12.40 hodin smyk na mokré vozovce řidička a havarovala do stromu. „Má pouze lehká zranění,“ informoval s tím, že způsobila škodu jen sobě. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému, kolize by měla ovlivňovat pouze jeden jízdní pruh nejdéle do 14.45 hodin.

V kraji dle jeho vyjádření nejsou jinak žádné vážné nehody. Řidiči si však stále neuvědomili, že začíná podzim. Měli by dbát opatrnosti a přizpůsobit rychlost jízdy svým schopnostem, stavu mokré vozovky a vlastnostem nákladu. „Během víkendu se stalo několik vážných nehod, například u Štěpánovic či Dačic, kam pro zraněné musel letět vrtulník zdravotnické záchranné služby,“ shrnul Milan Bajcura.

U převráceného kamionu dle mluvčí hasičského sboru Venduly Matějů zasahovala profesionální jednotka ze stanice Písek. "Kamión zůstal ležet převrácený na bok. Řidič vylezl z kabiny ven až poté, co hasiči vyřezali čelní sklo," shrnula s tím, že únik provozních látek nebyl zjištěn.

Profesionální jednotka ze stanice Jindřichův Hradec zasahovala také na Hradecké ulici v Kardašově Řečici u havarované Škody Fabie. "Auto skončilo mimo vozovku převrácené na střechu. Zraněnou řidičku hasiči museli vyprostit a pomohli s jejím transportem do sanitky. U Fabie zároveň provedli protipožární opatření, únik provozních kapalin nebyl zjištěn," doplnila Vendula Matějů.

Po dobu šetření nehody policisty hasiči dále řídili provoz na komunikaci. Jindřichohradecká profesionální jednotka pak asistovala při naložení havarované Fabie na vůz odtahové služby a provedla závěrečný úklid vozovky.