Kriminalisté obvinili muže z vraždy a hrozí mu i deset let za mřížemi. Otřesení sousedé a známí se rozhodli dětem pomoci. „Vyhlásili jsme proto finanční sbírku," říká jedna z organizátorek akce Alice Suchanová z Bechyně.

„30. listopadu zemřela násilnou smrtí naše kamarádka, kolegyně a známá, maminka dvou malých dětí. Neštěstí je o to horší, že hlavním podezřelým ze spáchání tragického činu je otec obou dětí. Ty tak přišly v jednom okamžiku o oba rodiče a jejich životy se už navždy změnily."

Organizátoři sbírky si uvědomují, že nikdo a nic nemůže rodiče nahradit. „Teď je o děti postaráno tím nejlepším způsobem, neboť jsou svěřeny do péče prarodičů, rodičů zavražděné. Mají však před sebou ještě dlouhou cestu, čeká je studium, dospívání a postavení se na vlastní nohy. Během této doby budou sice od státu zabezpečeny, ale čekají je i výdaje a situace, na které nebudou tyto peníze stačit," pokračuje Alice Suchanová.

„Rádi bychom jim dali šanci na hezké dětství a dospívání a to i s lyžařskými kurzy, dovolenou a prázdninami, tábory a jinými finančně náročnými aktivitami. Uvědomujeme si, že žádná pomoc jim rodiče nenahradí. Vybrané prostředky věnujeme do speciálního svěřeneckého fondu, ze kterého se podle potřeby budou dětem vyplácet finanční prostředky. Budou použity i na příspěvky stavebního spoření a v době jejich plnoletosti jim je pak předáme pro jejich snadnější start do života," dodává Alice Suchanová s tím, že poděkování si zaslouží všichni, co pomáhají a dokazují, že Bechyně je plná dobrých lidí, kteří nejsou lhostejní k neštěstí sousedů.