Ze záplavy masek vyčnívaly především tři třírohé pirátské klobouky. „Maškarní pořádáme pod záštitou dobrovolných hasičů," zmínila Mirka Caplová za organizátorky „Tři Mirky" oblečené v pirátských kostýmech a doplnila, že oblečení tři pořadatelky střídají, už byly za kuřátka, Pipi Dlouhé punčochy či mušketýry.

K návštěvníkům jako obvykle patřily celé rodiny. Roční Natálku přivedly maminka Dominika Frdlíková a babička Markéta Michalová z Doudleb. „Já jsem chodila nejraději za princeznu," zavzpomínala Dominika Frdlíková a Markéta Michalová připojila, že když dcera chodila na maškarní, připravovaly kostým každý rok. Kromě princezen třeba Kleopatru.

Na tancování a soutěže se těšila i vnoučata Květy Mackové z Českých Budějovic. „Vnučka Klárka bude vystupovat s roztleskávačkami," zmínila Květa Macková a dodala, že vnuci Marek a Honzík přišli za Mickey Mouse a piráta. Kostýmy už dnes pocházejí spíše z obchodů. Dřívější „dobu kostýmní" ale Květa Macková má v dobré paměti. „Dělávali jsme dětem Křemílka a Vochomůrku, muchomůrky a různé další masky," připomněla Květa Macková.

Někteří rodiče ale vytvářejí kostýmy i nyní. „Letos jsme dceři Kačence připravili masku papouška, loni jsme šli celá rodina za námořníky," zmínil Václav Bednář z Doudleb.

Maškarní se o víkendu konala třeba i v Neplachově nebo v Lišově. Pro nejmladší je to i určitá náhrada za to, že o nedávném masopustu je veselí určeno spíše dospělým.