„K těm největším akcím patří například výstavba nové školní jídelny v Základní a mateřské škole J.Š. Baara za 12,8 miliónu korun," vybral jednu z největších investic náměstek primátora Petr Podhola. Jídelna roste přímo na dvoře školy, hotova by měla být do konce kalendářního roku. Do té doby se musí žáci co do prostoru trochu uskrovnit. „V době stavby nebudou moct na dvůr," vysvětluje ředitel školy Vladimír Čunát.

Do nových prostor se mohou těšit také studenti Střední školy obchodní v Husově 9. Přes léto tu vznikly nové odborné učebny, v nichž budou žáci řídit a vést fiktivní firmy. „Jsme škola, která důsledně propojuje teorii s praxí. Žáci budou ve fiktivním prostředí řešit reálné situace," zdůraznila ředitelka školy Jarmila Benýšková s tím, že nové učebny se promění v cestovní kancelář, mzdovou účtárnu, obchodní oddělení i pracoviště managementu.

Šestimilionová investice umožnila kromě stavebních úprav nákup moderního vybavení.  „Celkem jsme nakoupili 104 počítačů, 67 monitorů, 13 notebooků, tablety, dataprojektory, kopírky, servery, vybavení fiktivních firem a nábytek, který nám vyrábělo učiliště v Lišově," dodala Jarmila Benýšková.

Do nákladných rekonstrukcí se přes léto pustila i VOŠ a SPŠ automobilní a technická ve všech svých budovách. Kromě zateplení jídelny, tělocvičny, oprav vestibulu, chodeb a sociálních zařízení, také nakoupila nové přístroje do dílen.

Střední škola obchodní, Husova 9

Nové vybavení ve Střední obchodní škole.Na Střední škole obchodní byly přistaveny nové odborné učebny fiktivních firem. Vzniknou v nich pracoviště cestovní kanceláře, managementu, obchodního oddělení, či mzdové účtárny. Kromě moderního vybavení –  počítačů, monitorů, dotykových LCD obrazovek, notebooků, dataprojektorů, tabletů, kopírek, serverů a dalších škola pořídila také vybavení fiktivních firem a počítačové programy pro vedení firmy. Investice více než 6 mil Kč.

Základní škola a MŠ J. Š. Baara

Stavba jídelny v ZŠ J.Š. BaaraOd začátku prázdnin se na dvoře základní školy v Baarově ulici staví nová výdejna obědů, která by měla být hotova do konce tohoto kalendářního roku. Stravu do ní bude dodávat školní jídelna U Tří lvů. Maximální kapacita nové výdejny je 700 strávníků, využívat ji bude zatím 350 žáků základní školy v Baarově a Nové ulici. Na výběr budou mít ze dvou obědů. Výše investice: 12 800 000 Kč 

VOŠ a SPŠ automobilní a technická

Nové přístroje v dílnách VOŠ a SPŠ automobilníTato odborná škola se pustila přes léto do mnoha oprav:

- rekonstrukce budovy ve Skuherského ulici: 32 mil. Kč.
- zateplení a oprava školní jídelny v Žižkově ulici: 2 820 000 Kč
- zateplení tělocvičny v domově mládeže Trocnovská: 2 800 000 Kč
- nákup nového vybavení dílen, tj. nákup diagnostického přístroje na elektronické systémy vozidla, diagnostického zařízení pro měření geometrie náprav, a diagnostického přístroje pro servis klimatizací: celkem 1 760 000 Kč