„Až do neděle máme připraveno akční menu ze stovek šumavských pstruhů a sivenů od společnosti Pstruhařství Mlýny," láká mluvčí pivovaru Budějovický Budvar Petr Samec s tím, že pstruh nejlépe plave na kroužkovém ležáku, který tu čepují z tanků.
Gastronomické zahájení pstruhové sezóny se v Masných krámech koná již posedmé. „Loni snědli hosté během šesti dnů přes 300 pstruhů a sivenů, nejoblíbenější byl grilovaný pstruh plněný medvědím česnekem," doplnil Petr Samec.
„Pstruh a siven patří mezi nejchutnější domácí ryby," říká Luděk Hauser, šéfkuchař Masných krámů, který připravil i jídla s medvědím česnekem. „Ten má jemnější a méně výrazné aroma než kuchyňský česnek, a proto se hodí i k dochucování rybího masa," dodal Luděk Hauser.