Do pomoci se prostřednictvím divadla můžete také zapojit. "Oslovili jsme naše zaměstnance, jestli by přispěli do  potravinové sbírky a začala se u nás objevovat materiální pomoc," vypráví Lukáš Průdek. Jihočeské divadlo se nakonec stalo také sběrným místem Potravinové banky Jihočeského kraje. "Jsme jediné sběrné místo v centru města," poukazuje Lukáš Průdek. Na recepci divadla můžete denně od 7 do 20 hodin nosit poptávané zboží jako trvanlivé potraviny (omáčky, konzervy, luštěniny, rýži, čaj, pomazánky, polévky), drogerii pro děti i dospělé (pleny velikosti 3 - 5, sprchové gely, šampony, mýdla, prací prášky, dámské hygienické potřeby), jídlo pro děti (sunary, příkrmy, kaše, přesnídávky) nebo rychlovarné konvice a mikrovlnné trouby.

Divadlo také spolupracuje s organizací Paměť národa v rámci sbírky Come Back Alive, z níž je hrazena nesmrtící pomoc, nefinancuje zbraně, ale humanitární pomoc, neprůstřelné vesty, helmy aj. "V divadle máme kasičku, přes den je kasička na pokladně, večer je ve foyer," vysvětluje ředitel.

"Absolutně odsuzujeme nehoráznou invazi, které Ukrajina čelí. Jako náznak morální podpory jsme vyvěsili ukrajinskou vlajku," dodává ředitel Jihočeského divadla Lukáš Průdek.