„Bylo nám doporučeno pořídit za ně venkovní posilovací stroje, protože jsem si komisi postěžovala, že nám na tohle nevyšla dotace. Spíš si ale myslím, že peníze budeme mít v záloze. Sama o nich rozhodovat nebudu a s nápadem mohou přijít i občané," komentovala Růžena Balláková.

Samotné vyhlašování výsledků soutěže v Praze si podle svých slov velmi užila. Setkala se zde s dalšími starosty a mohla s nimi promluvit o problémech malých obcí.

V příštím roce se Růžena Balláková nejspíš zúčastní znovu. „Naznačili mi, že k vítězství jsem měla velmi blízko a doporučili, abych se opět přihlásila. A už i lidé doma mi říkali, že to musíme zase zkusit," dodala.

Funkci starostky ve Svatém Janu nad Malší zastává tři roky. „Před volbami tehdejší místostarostka uspořádala mezi místními anketu o tom, koho by chtěli na kandidátce. A já jsem byla mezi jmenovanými. Asi mi pomohlo, že jsem vedla účetnictví škole a angažovala jsem se v získání dotace na její modernizaci," vypráví.

Už nyní také uvažuje o tom, že se pokusí post obhájit. „Ta práce se mi líbí čím dál víc. První rok to bylo tápání, než jsem se ve všem zorientovala, a myslím, že druhé volební období by bylo ideální," uzavírá Růžena Balláková