Jeho příprava stála 20 000 korun, a jen marcipánová kašna uprostřed váží jeden kilogram. Základem náměstí jsou pláty perníku, každý váží pět kilogramů. Okraj dortu lemují domy, které cukráři vytvořili podle skutečných domů na českobudějovickém náměstí Přemysla Otakara II. a vánoční náladu připomíná bílý kokos, kterým je dort posypán. Spotřebovalo se ho dvacet kilogramů.

Dalším rekordem Gastrofestu i českým rekordem se stala sedmimetrová skládaná palačinka, kterou vytvořili žáci z učiliště v Hostouni. Potřebovali na ni tři minuty času.

Na výstavě se představuje 160 vystavovatelů z oboru gastronomie a stravování a slavnostně ji v pátek zahájil v maďarském pavilonu maďarský velvyslanec László Szöke. Letos se koná již 12. ročník Gastrofestu. V létě organizátoři z jižních Čech uskuteční na pozvání odborné školy ze Siofoku u Balatonu propagační pivní festival, který by měl představit jižní Čechy.