„Přední kuchaři a barmani vystoupí na osmi kuchařských pódiích. Představí se dvacet jedna restaurací, některé z nich s ukázkami nevšední gastronomie,“ uvedl za organizátory Vladimír Tůma.


Už první včerejší návštěvníci si mohli pochutnat na mexických specialitách, jídlech vařených podle historických receptů nebo na dobrotách slovenské kuchyně. Soutěživí zájemci dostanou na výstavišti také několikrát příležitost. Utkají se třeba o mistra kávy. „Zúčastnit se mohou profesionálové i laici,“ pozval Tůma.


„Chodíme na festival pravidelně celá rodina, podíváme se na nové věci do kuchyně a vždycky ochutnáme i nějaké rybí speciality,“ řekla včera Olga Čermáková z Českých Budějovic v pavilonu F4, který je úplnou novinkou festivalu.


Představuje jižní Čechy netradiční živou formou. „Naší snahou je pozvat na různá místa v kraji, nejen za odpočinkem, ale i za dobrou kuchyní,“ řekl k nabídce v pavilonu jeden ze spoluautorů myšlenky Petr Šíma.