Zdá se to divné? Ne, je to jen grilování. Zábava, která se stává fenoménem, krátí čas a plní žaludky stále většímu počtu lidí. „Grilujeme s přáteli velmi rádi. Když nám vyjde počasí, uspořádáme barbecue každý týden několikrát,“ řekla včera Tereza, slečna, která podle svých slov může jíst grilované dobroty pořád. „Nejraději mám vepřové steaky, trochu grilované kukuřice, křen a studené pivo,“ pousmála se.
Grilovat se však nemusí jen maso. „Moc dobrý je třeba grilovaný hermelín nebo zeleninová směs v alobalu,“ vysvětlil včera Jiří Trávníček, který na podobných akcích plní vždy roli hlavního kuchaře.
Málokdo ví, že mezi grilováním a barbecue je podstatný rozdíl. Při grilování se nejprve maso zprudka na plameni opeče , aby se šťáva držela uvnitř, a pak se maso na mírném plameni dopéká. Mřížka musí být ve větší výšce nad ohněm. Při klasické barbecue se maso pomalu opéká na rozžhavených uhlících, oproti grilování pokud možno co nejníže. Obojí je skvělé, stačí si jen vybrat.