Vedení divadla se po operativní poradě rozhodlo zrušit večerní představení.

„Nejdřív jsem si myslela, že se jedná o vtip, až když jsem slyšela, že dupou lidi po chodbě, vyběhla jsem. Začali jsme hasit oheň a zároveň evakuovat zaměstnance divadla. Na zkoušce bylo v tu chvíli asi dvacet umělců patnáct dalších pracovníků, vedle v baletním sále bylo osmnáct osob, ty ale byly mimo ohnisko," líčí událost zástupkyně ředitele divadla Jana Dvořáková.

Oceňuje především duchapřítomnou reakci kolegů.  „Našli hasicí přístroje a začali hned hasit. Neměli žádné respirační roušky, vrhali se do  kouře, měla jsem o ně strach. Nebylo tam vůbec vidět, lidi, kteří tam chodí a vracejí se, jsme důsledně počítali, nesměli tam zůstávat déle, než bylo nezbytně nutné," popisuje Jana Dvořáková dramatické okamžiky na jevišti.

Díky rychlému zásahu a včasnému příjezdu profesionálních hasičů se požár obešel bez větších škod. Přesto událost nenechala v klidu ředitele divadla a senátora Jiřího Šestáka. „Opustil jsem zasedání senátu a jedu do Budějovic," řekl krátce poté, co se o nepříjemnosti dozvěděl.

„Oheň je největší nepřítel divadla. Jsem rád, že se hlavně nikomu nic nestalo a těší mě, jak zafungovali zaměstnanci při likvidaci ohně.  Je ale důležité zjistit příčinu a prověřit, zda se požáru dalo předejít," zdůraznil.

Více informací ve čtvrtečním tištěném vydání Deníku.