„Asi se těm místům vyhnu," má recept na složitý systém dopravních opatření dvaačtyřicetiletý technik z krajského města Martin Kožich. „Bude to tu divoké, ale jestli pak bude celá velká křižovatka lepší 
a nebudu tu dvakrát denně stát v koloně, stojí to za to," myslí si.

Než se ale otevře zmodernizovaná křižovatka, v obou ulicích bude platit série velkých dopravních omezení. To první přijde na řadu už zítra ráno. „Běžná doprava na Mánesově ulici se musí vejít do dvou pruhů, omezené bude odbočování na křižovatkách, na té s Lidickou vypneme navíc semafory a dopravu budou řídit policisté. Na omezení upozorňují značky už u vjezdů do města, aby se řidiči těmto místům mohli včas vyhnout," naznačuje Vlastimil Motlík, vedoucí českobudějovické provozní jednotky stavební firmy Strabag.

Jak doplnil, za provozu se bude vždy v úterý večer frézovat 
i část křižovatky Mánesova - 
F. A. Gerstnera. Nejvíce pak dopravu zasáhne pokládání nového povrchu, které je naplánováno na nadcházející dva víkendy. Při nich bude vždy polovina Mánesovy a přilehlé rameno Lidické uzavřeny pro veškerou dopravu včetně linek MHD. „Ty pojedou o víkendu po objízdných trasách," dodává mluvčí dopravního podniku Radek Filip.