Adéla Holbojová, asistentka ředitele Jihočeské zoologické zahrady v Hluboké nad Vltavou, však dodala, že mnohem více lidí přišlo v porovnání s předchozím rokem na Vánočně nasvícenou zoo. „V průběhu tří týdnů to bylo přes 11 tisíc lidí,“ řekla více.

Příznivý byl loňský rok i co do nových přírůstku. Koncem loňského a začátkem roku se zde narodila mláďata tamarínů vousatých i tamarínů pinčích, v průběhu roku tu přibylo i mládě klokánka králíkovitého nebo plameňáků. „Na jaře očekáváme přírůstky u zakrslých koz, ovcí, i mnoha druhů ptáků. Později potom třeba i u losů, oslíků nebo syslů. Doufáme, že bychom se mohli letos dočkat prvního medvíděte, a to u medvědů plavých. V sousední expozici si mohli návštěvníci také všimnout, že jsme k sobě v průběhu ledna opět pustili naše tygry ussurijské, samce Olivera a samici Altaicu. Věříme, že i u nich bude vše probíhat v pořádku a ještě před letními prázdninami přivítáme i tygří mládě,“ nastínila Adéla Holbojová možné přírůstky.

Dodala, že vedle toho zde pracují i na zvelebení okolí. V současné době zde finišují práce ve zdejším divadle. Tady by mělo vyrůst zcela nové hlediště. „V únoru bude také zahájena stavba polyfunkčního objektu, kde bude nová přípravna krmiv, sklad, ošetřovna s karanténou a dále také kanceláře zoologického oddělení a zázemí pro zaměstnance,“ dodala Adéla Holbojová.