Už ve čtvrtek se na budějovickém výstavišti otevřou brány oblíbené akce Hobby Podzim. Výstava využije zčásti nový pavilon T, nabídne recitál Jiřího Štědroně nebo vystoupení Babouků, plný sortiment zboží pro zahrádkáře a kutily a také velkou návštěvnickou soutěž o ceny.K zajímavostem bude patřit Móda show. „Třikrát denně bude módní přehlídka," upozornila Michaela Bébrová, vedoucí oddělení propagace budějovického výstaviště. K vidění budou vedle konfekce i oděvy z kůže a kožešin, sportovní oděvy, šperky, prádlo a vše ostatní, co k módě pro všechny generace patří.

Konat se bude i Esoterický festival a chybět nebude Receptář nápadů s Přemkem Podlahou. Po celou dobu výstavy pořádá v pavilonu R1 mykologický klub z Jihočeského muzea prezentaci hub a zároveň otevře poradnu pro veřejnost. „Musíme každý den navézt čerstvou várku hub, protože houby v teple moc dlouho nevydrží. Každý, kdo bude chtít, nám může nějakou houbu přinést, říci, v jakém prostředí ji našel. Sbírka tak bude pestrá a dostaneme od lidí cennou zkušenost o prostředí, kde houby rostou," řekl Rudolf Mašek z budějovické mykologické poradny. „Minulý rok jsme měli jen malý stánek, pro velký zájem lidí se na letošek přesouváme do pavilonu R1," dodal Mašek.

Hobby podzim nabídne i expozice chovatelů a šanci zaparkovat přímo v areálu výstaviště přes vedlejší bránu z Husovy ulice.

(Podrobný program Hobby Podzim najdete v dnešním Deníku na straně 17).

Tadeáš NOVÝ