Jízda, jejíž tradice byla v "Červeňáku" obnovena v roce 2007, se bude konat opět pod taktovkou jezdkyně a majitelky českokrumlovské jezdecké stáje Pohoda Věry Studené. "Letos to bude velké, přijede padesát koní," zve na sobotní Hubertskou. "Zajišťujeme také jídlo a pití, ceny budou lidové, na místě bude i dětský koutek a živá muzika, proto si akci užijí hlavně rodiny s děmi." O doprovodný program se postará oblíbená hudebně-divadelní skupina Rybníkáři.

Zdroj: Deník/Zuzana Gabajová

Na rozdíl od jiných parforsních honů a Hubertových jízd, pořádaných u jiných zámků v Česku a v dalších jezdeckých stájích, se totiž pořadatelé jízdy ze stáje Pohoda snaží učinit program v Červeném Dvoře atraktivním i pro diváky mimo komunitu jezdců a chovatelů koní. Jedním z cílů akce je nalákat veřejnost k návštěvě unikátní památky, poněkud opomíjené ve stínu blízkého Českého Krumlova.

Začátek se přesouvá na 13 hodin. Parkování je zajištěno na nádvoří zámku, popřípadě v jeho okolí, cesta od něj přes park zabere zhruba 10 minut, je proto třeba počítat s časovou rezervou.