Předchozí
1 z 5
Další

Samosběr jahod. Ilustrační fotoZdroj: DENÍK/Jiří Kopáč

Jahodárna Matoušek, Písek. Cena za kilo 60 korun (loni 56)

Samosběr zahájen v pondělí 6. června, sbírá se denně od 7 hodin do vysbírání a podle počasí. Aktuální stav je možné sledovat na facebookové stránce Jahodárna Matoušek, popřípadě volejte na telefon 603 782 878. Už natrhané jahody tady nenabízejí.

Samosběr jahod. Ilustrační fotografie.Zdroj: Deník

Jahody Buzický, Písek. Cena za kilo 55 korun (loni 59)

Samosběr zahájen 3. června, sbírá se denně od 7 do 17 hodin, podle počasí. Aktuální stav je možné sledovat na facebookové stránce Jahody Písek - Buzický, případně volejte na číslo 605 805 403. Pouze samosběr.

Samosběr jahod. Ilustrační foto.Zdroj: DENÍK/Ludmila Korešová

Plantáž v Dolní Pěně, Jindřichohradecko. Cena za kilo 80 korun (loni 70)

Sezona samosběru začala v pondělí 6. června. Vzhledem k velkému zájmu se lidem podařilo jahodovou plantáž vysbírat hned první den. Kdy proběhne další kolo samosběru, záleží na počasí a rychlosti dozrávání jahod. Majitelé Jahodárny Dolní Pěna doporučují sledovat její facebookový profil a také internetové stránky, kde informace pravidelně zveřejňují. Objednávky na natrhané jahody plantáž nepřijímá. Loni začala sezóna samosběru v Dolní Pěně o něco později, první jahody si tu lidé natrhali až 18. června.

Samosběr jahod.Zdroj: DENÍK/ Ludmila Korešová

Farma Mokrá u Soběslavi, Táborsko. Cena za kilo 65 korun (stejná jako loni)

Letošní samosběry začnou v pondělí 13. června v 17 hodin. Termíny jednotlivých samosběrů budou vždy v pondělí a středu od 17 do 21 h a v sobotu od 8 do 18 h, případně do sesbírání nazrálé produkce v jednotlivých dnech. Sezona trvá v závislosti na počasí tři až čtyři týdny. Objednávky na natrhané jahody nepřijímají. Stejně tak se nelze objednat na jednotlivé samosběry, zákazníci jsou vždy vpouštěni na pole v pořadí, ve kterém přijeli. Na každém řádku je k dispozici dřevěný kolík, kterým zákazník označí místo ukončení sběru a vpustí na řádek dalšího v pořadí.

Samosběr jahod. Ilustrační foto.Zdroj: Deník/Jan Karásek

Sady sv. Prokopa na okraji Temelína, Českobudějovicko. Cena za kilo 125 korun

Samosběr umožňují v sadech, které patří pod farmu Čihovice, příležitostně podle počasí a po předchozí domluvě na čísle 601 299 107. Podle Lucie Staškové z obchodního oddělení sadů zde sbírají sami především pro stálé zákazníky - obchody nebo školy. Přímo v areálu sadů, které se nacházejí na okraji Temelína směrem na Týn nad Vltavou, si ponechávají na každý den zhruba 200 kilo jahod na přímý prodej. Za kilo už nasbíraných jahod v BIO kvalitě zaplatíte 150 korun.