Od návštěvy pivnice chtějí zážitek. Oblíbený nápoj všech Čechů musí nejen dokonale chutnat, ale být i skvěle načepován, s perfektní pěnou, ideální teplotou a podáván v křišťálově čisté sklenici. Proto vznikla soutěž Budějovického Budvaru Mistr originalu. Konala se ve středu 18. ledna ve školícím středisku pivovaru. Třiadvacet výčepních z třinácti lokálních podniků poměřilo své síly nejen v technice a správnosti čepování piva Budweiser Budvar Original, ale i v teoretických znalostech týkajících se historie Budvaru a technologie výroby piva.

V porotě zasedli odborníci z národního pivovaru v čele s létajícím sládkem Alešem Dvořákem. Titul Mistr originalu získal David Opálka, výčepní z restaurace Paluba. Stříbro si vysloužil Jan Anton, který v soutěži zastupoval Hospodu na Hřišti v Roudném. Na třetím stupni stanula Jana Kopecká, která čepuje Budvar v podniku Café Hostel.