Třináctiletá divoška totiž nedorazila do školy, kam od rána směřovala. Matka měla o dceru obavy, a tak se obrátila na policii. Policisté zjistili, že dívka mohla zamířit přímo do Stromovky. "A dívka se odpoledne v parku skutečně objevila," říká policejní mluvčí Jiří Matzner.

Pak ale trumfovala: přijela na koni, který patří rodině. "Nejdříve zareagovala její matka a honila cválající dívku s domluvami, aby nebláznila," popisuje mluvčí s tím, že policisté dvojici sledovali a operačnímu středisku hlásili: Asi počkáme, až koni dojde energie. Možná ale nám dřív dojde benzin. Holka cválá, na mámu nereaguje. Za chvíli: Změna situace, kůň přidal a kamsi mizí prérií s názvem Stromovka.

Hlubocký strážník v trenýrkách vytáhl z bahna kokršpaněla.
Hlubocký strážník v trenýrkách vytáhl z bahna kokršpaněla. Oba skončili v myčce

Jak dále pobaveně líčí Matzner, druhá hlídka se mezitím přesunula k rodinným stájím, kdyby se dívka vrátila. "Pak následovalo hlášení: Divoška se vrací na Šemíkovi zpět do parku. Po chvíli nastal obrat a další hlášení: Komunikujeme s dívkou, přidala se matka a pomohli i lidé, co šli kolem. Dívka je z koně dole, máme ji v autě," usmívá se mluvčí Matzner, ale podotýká, že příběh nemusel skončit dobře. "Řidiči zrovna nečekají v centru města koně z vedlejší," dodává.