„Peču koláčky již několik let, a to  několik tisíců, a mám všechny náplně, jen ochutnejte," dává nabídnout sympatická pekařka svá kulatá radování s tvarohem, mákem, povidly, ořechem, meruňkami nebo višněmi.

„To víte, že se teď po nich v Holašovické hospodě jen zapráší," směje se, a jak by ne, když tam svým kuchařským uměním kvůli dceři pomáhá.

„Žiji tu od roku 1950 a pořád jen peču, " posteskne si na oko maminka pekařky Blažena Anderlová, která má radost, že se dcera rychle otřepala po propuštění z práce a teď už obě pomáhají svými hrnci a pecí  i potomkům, co si vzali na starost Holašovickou hospodu.

„A víte, co je prima?" svěřuje se Milena Hálová mezi pekáči. „Představte si, že mi tady na návsi zastaví autobus s Japonci či Američany a já je pak učím, jak se dělají pravé holašovické koláčky. Dostanou zástěru, hnětou těsto na válu, a když se pak vracejí večer z Krumlova, tak si s sebou vezmou výrobky, co udělali," směje se  pekařka Milena Hálová z holašovické návsi.

Tak neváhejte a koukejte v sobotu nebo neděli přijet a ochutnat, neboť zdejší kulaté pekařské štěstí  od Hálů za to stojí. A na svou  váhu nedbejte.