Spolumajitelem Družstevního domu v Suchém Vrbném je David Ondriš, který v koronavirové pauze zařídil rozvoz piva po městě. „Když vyhlásili, že budeme muset zavřít restaurace a prodávat jen přes okénko, ani na chvíli jsem nepochyboval o tom, že okénko musí být otevřené za každou cenu, a to hlavně z důvodu udržet naše zaměstnance v práci, a tím jim zajistit alespoň nějaké peníze, než se situace vyřeší,“ komentoval David Ondriš s tím, že hned v den vyhlášení mimořádných opatření obvolával dodavatele piva a vína, aby sehnali pet lahve a tento den také hned propagovali na sociálních sítích, že otevírají v restauracích beerpointy a zákazníkům čepovali pivo do lahví.
David Ondriš neváhal a oslovil portál „Zachraňte hospodu“, kde prodávali poukazy, a portál „Dáme jídlo“, díky kterému pivo rozváželi po městě. „Přes Dáme jídlo jsme začali také rozvážet z naší restaurace Septim pizzu a burgery, ale po dvou týdnech jsme zjistili, že bohužel restauraci s pizzou neudržíme, a tak jsme byli nuceni ji zavřít. Ale nevzdali jsme se,“ řekl spolumajitel.
V Družstevním domě prodávali přes obědy hotová jídla, pizzu, hamburgery a čepované pivo. „Na začátku to bylo velmi těžké a měl jsem obavu jak o své lidi, tak o podnik, sebe i rodinu,“ poukázal na nouzový stav.
NEHRNULI SE
Zákazníci se podle Davida Ondriše báli a byli na začátku krize opatrní a moc jich nepřicházelo. „Čas ale ukázal, že pro dobré jídlo, skvělou pizzu a super pivo si lidé i v nejistých dnech rádi zajdou, a tak jsem mohl začít točit různě kluky z kuchyně a udržet je co nejvíce hodin v práci tak, aby se uživili a personál placu se zase točil u okénka,“ shrnul.
Nad vodou restauraci udrželi věrní zákazníci. „Nakonec jsme přišli jen o dva zaměstnance, kteří ale uvažovali o odchodu už před krizí,“ zmínil David Ondriš, který 14 let podniká a je rád, že se spolumajitelem a kolegy přečkali i tuto nelehkou situaci.