Jihočeská TOP 09 už zná jména straníků, které bude nominovat na víkendovém celostátním sněmu do vedení strany. Na místopředsedu strany nominuje krajského místopředsedu a ředitele základní školy Pavla Klímu. Na post předsedy strany získal u většiny delegátů kraje podporu europoslanec Jiří Pospíšil.

„Rozhodl jsem se, že přijmu nabídku ucházet se o pozici místopředsedy strany. Jsem přesvědčen, že vzhledem k úspěchu jihočeské TOP 09, která ve volbách do sněmovny získala mandát, si naše organizace zaslouží mít svého zástupce v nejužším vedení strany,“ uvedl Pavel Klíma, ředitel školy v Malšicích.

Program veletrhu najdete na stránkách Výstaviště České Budějovice.
Veletrh Vzdělání a řemeslo začal

Podporu získal na jihu Čech také Jiří Pospíšil. Přispěla k tomu nedávná návštěva regionu, kdy pojmenoval priority TOP 09 pro budoucí období. Strana by se měla zaměřit na komunální a senátní volby, na hledání silných regionálních osobností i na spolupráci se středopravicovými stranami. „V čase, kdy má Andrej Babiš od prezidenta Miloše Zemana slíbenou toleranci vlády bez důvěry, je naší povinností pokusit se navázat spolupráci s ostatními středopravicovými stranami,“ řekl jihočeským spolustraníkům Jiří Pospíšil.

TOP 09 by si to může vyzkoušet už v rámci komunálních voleb. V některých obcích a městech by mohla skládat společné kandidátky, i když skutečným testem možností spolupráce především se stranami STAN a KDU-ČSL budou volby do Evropského parlamentu. „V úvahu připadá možnost postavit jednu kandidátku. Bylo by to logické. Se starosty i lidovci sedíme v Evropském parlamentu v jedné frakci a velmi dobře spolupracujeme,“ navrhuje Jiří Pospíšil.

Ilustrační foto.
Dětským domovům věnují lesníci stromky zdarma

Je přesvědčen, že je načase překonat vzájemné spory a více než na to, co strany rozděluje, napnout síly na hledání společných cílů. Kandidátka tří stran by podle jeho slov mohla v evropských volbách uspět. „Už při posledních volbách naše strana skončila těsně druhá a společně bychom mohli získat i 20 procent,“ říká Jiří Pospíšil.

„Svým projevem i otevřenými odpověďmi na četné dotazy našich členů si Jiří Pospíšil vysloužil podporu pro svou kandidaturu na post předsedy TOP 09 u většiny jihočeských delegátů celostátního sněmu TOP 09,“ potvrdil krajský předseda TOP 09 Tomáš Bouzek.