Předsedou hnutí 2020 byl zvolen bývalý jihočeský hejtman Jiří Zimola. Podle něj vzniklo politické hnutí jako reakce na to, co se děje v posledních letech s celostátní ČSSD. Hnutí pro všechny generace chce klást důraz na sociální aspekt. "To ale neznamená, že nenalezneme shodu s voliči středových nebo pravicových stran," myslí si Jiří Zimola.

"Chci vás ale ubezpečit, že Změna 2020 není o Zimolovi, chci pomoci svou zkušeností a tím, co vím o krajské politice, co jsem se naučil. Máme tu řadu osobností a můžu prohlásit, že ustoupím do pozadí," nechal se slyšet Jiří Zimola. Jaké jsou ambice hnutí? "Chceme nabízet Jihočechům alternativu a myslíme si, že můžeme uspět. Řekl bych, že se můžeme utkat o jedno z předních míst," myslí si Jiří Zimola.

V Českých Budějovicích začal soud se ženou (na snímku se svými obhájci) obviněnou z vraždy syna.
V Budějovicích začal soud s ženou pro vraždu syna. Vyhodila ho z okna?

V čele bude stát starosta Jindřichova Hradce Stanislav Mrvka. Kandidátní listina se otevřela odborníkům, regionálním osobnostem, kteří jsou zvyklí rozhodovat a mít odpovědnost. Jedná se o starosty a starostky, lékaře, sportovce, zástupce nejrůznějších spolků a iniciativ.

"Jsme si taky vědomi toho, že nemůžeme do programu zařadit nic, co by nebylo ekonomicky ufinancovatelné. Protože jsme zvyklí denně počítat, kalkulovat a zvažovat, zda vyčleníme nějaké finanční prostředky, jsou v našem programu věci, které skutečně jsem schopní zabezpečit," slíbil Stanislav Mrvka. Důraz hnutí bude klást na bezpečnost, ať už ekonomickou, sociální či ekologickou. Změna 2020 chce pomoci v době pokoronavirové s problémy. „Zajímají nás potřeby občanů kraje,“ ujišťuje lídr.