V IGY se naučíte vyrábět látkové květiny do bytu
Naučit se výrobě dekorativních látkových květin do bytu, originálních látkových broží, ozdob do vlasů či květinových náramků se budou moci zájemci v sobotu 12. července na kreativním workshopu v IGY Centru v Českých Budějovicích. Konat se bude od 9.30 do 12 hodin v prvním patře pasáže. U jídelního koutu tady budou připraveny stoly s látkami a dalším potřebným materiálem k tvorbě. Akce je bezplatná.

Borovany zaplaví modré kuličky
Modrou pusu od nejrůznějších dobrot připravených z borůvek budou mít po oba víkendové dny návštěvníci již 10. ročníku gastronomicko kulturní akce Borůvkobraní, která se uskuteční v areálu kláštera. Novinkou letošního ročníku bude sobotní soutěž kuchařských týmů ve vaření borůvkových kynutých knedlíků, která začne v 10 hodin. Konat se bude borůvkový a řemeslný jarmark a k ochutnání budou nejrůznější pochutiny a speciální nápoje vyrobené z borůvek. Můžete tu také načerpat inspiraci pro svou kuchyni i zahradu, na děti čekají pohádky, soutěže a hry. Sobota bude věnována folkloru a lidové kuchyni. Oblíbená soutěž jedlíků O krále borůvkových knedlíků vypukne v neděli ve 12 hodin, o hodinu později začne mistrovství světa v chytání borůvek do úst za jednu minutu. Oba dny budou vyplněné bohatým kulturním programem, který zakončí v neděli od 20 hodin koncert romské kapely Gipsy Suno.

Procházet se můžete za letního úplňku
První vycházky za letního úplňku se můžete zúčastnit v sobotu. Připravilo ji Jihočeské muzeum ve spolupráci s Pohádkovým královstvím a má téma Restaurace, hospody, pivnice, bary a vinárny v centru Českých Budějovic před rokem 1989. Zájemce bude provázet odborný pracovník Jihočeského muzea Leoš Nikrmajer. Sraz účastníků je ve 20.30 hodin před budovou Jihočeského muzea u vchodu ze Senovážného náměstí. Vstupenky lze koupit v předprodeji v Turistickém a mapovém centru na náměstí Přemysla Otakara II. č. 21 za 50 Kč nebo  na místě  za 60 Kč.

Nedělní dopolední koncert s Dudlajdou
Muzika pod dubem je název nedělních dopoledních koncertů v Hluboké nad Vltavou. První koncert se odehraje už tuto neděli od 10 do 11.30 hodin. Naproti městskému úřadu tu bude vyhrávat lidová kapela Dudlajda. Koncert se uskuteční za každého počasí.

Romantický večer na zámku Hluboká
Nedělní večer pak můžete v Hluboké nad Vltavou strávit romanticky, a to prohlídkou zámku. První vstup je ve 20 hodin, poslední ve 22 hodin. Příchozí uvidí reprezentační pokoje, navštíví mramorový sál a zámeckou věž. Večer si mohou užít i při procházce v zahradách osvětleného zámku.