Celodenní zábava zaujala malé i velké návštěvníky. Náladu nezkazil ani déšť, který přišel několikrát za den. Za čtenáři přišla mino jiných také kartářka Eva Suchanová. Ta paradoxně radí nepřehazovat odpovědnost na kartářky a léčitele. Kavárně Deníku se kromě dnešního vydání budeme věnovat ve středu v týdenících.

S dětmi vyráběla sovičky

Dílničkou určenou nejen všem malým návštěvníkům odstartovala výtvarnice Monika Brýdová v pátek dopoledne provoz v nově otevřené komunitní kavárně Deníku a městském parku BosoNoha. „Děti tu vyráběly sovičky, maminky si pro změnu mohly vyrobit mističku, přičemž na výrobky jsme použili novinový papír,“ přiblížila Monika Brýdová program svého workshopu.

Zájemce učila, jak chodit s holemi

Vyzkoušet si chůzi s holemi takzvané Nordic Walking mohli návštěvníci v nově otevřeném parku BosoNoha s Andreou Trajkovou z Rekondičního centra v Českých Budějovicích. „Řekli jsme si, co je Nordic Walking, jaké jsou jeho benefity, že jsou různé typy holí,“ řekla více Andrea Trajková.

České Budějovice, RUN CZECH, půlmaraton, 3. 6.2017
V kavárně Deníku o zajímavostech z půlmaratonu

Pak už se zájemci jen rozcvičili a vydali se na procházku po cyklostezce. „Součástí byla i výuka techniky,“ dodala s tím, že kurz tu bude probíhat celý měsíc, a to od 9 hodin.

Honza s Jirkou kouzlili na grilu

Úderem třinácté hodiny položil Honza Krob masíčko na rozpálený gril. Vůně se nesla až na Dlouhý most, kde zrovna stála čtyři za sebou nabouraná auta.
Myslíme si, že se sliny seběhly i právě pracujícím policistům. „Máme tady hovězí kebab na špejli s koriandrem a petrželkou nebo satay, což je vykostěné kuřecí stehno v asijské marinádě na jehle,“ představoval právě vykouzlené šťavnaté kousky Honza a kleštěmi pokynul. „Berte si.“

V parku BosoNoha pokračoval program i odpoledne.
OBRAZEM: Bosou nohou k nám. Kavárna Deníku je otevřená

K tomu grilovanou zeleninku a jako specialitu pro milovníky hub obrovský portobello žampion. „Dejte si na to mátovou omáčku a posolte si to,“ radil s úsměvem všem gurmánům kuchař Jirka Lhota a nápis Fine Food Academy mu zazářil na zástěře.

Odpoledne patřila náplavka sokolům

Překážková dráha od T. J. Sokol děti zabavila. Houpaly se na kruzích jako opice nebo šplhaly po lanovém žebříku. Vedle na pódiu vystoupily ženy ze Sokola, kde předvedly kousek sletové skladby Ženobraní.

S tou vystoupí i v Praze. Tam jich ale místo jedenácti bude cvičit přes tisíc. „Tohle byla jen malá ochutnávka,“ prozradila Ivana Hanoušková, která i s dalšími 127 ženami vystoupí i na župním sletu v Budějovicích.