Výrobnu a prodejnu knedlíků otevřela v červnu v Lomnici nad Lužnicí.Výrobnu a prodejnu knedlíků otevřela v červnu v Lomnici nad Lužnicí.Zdroj: Veronika JandováZákazníci si v prodejních dnech mohou vybrat třeba mezi lomnickým knedlíkem, což je houskový s s libečkem, kurkumou a petrželí nebo bramborové či bramborové s restovanou cibulkou a pažitkou. Nabízí i karlovarské knedlíky, kynuté žitné, ovocné kynuté. „Budeme dělat i bramborové masové knedlíky. Teď si zákazníci objednávají hodně ovocné. Dodáváme je například do kempů i restaurací,“ říká Veronika Jandová.

Prodejnu má otevřenou v úterý a v pátek. Pondělí, středu a ve čtvrtek vaříme, jsme tu na to tři. Chceme, aby knedlíky byly v prodejně vždy čerstvé. Děláme menší dávky, aby se vše vždy prodalo. Vaříme i o víkendech, když máme zakázky. Vše děláme z čerstvých surovin,“ zdůrazňuje Veronika Jandová, která se drží osvědčených receptů našich babiček.

Nápad, otevřít prodejnu a výrobnu, dostala žena před třemi lety s manželem, když relaxovala na pláži u moře. „Máme už v Lomnici stále zákaznice, které si raději pro knedlík zajdou, protože třeba žijí samy. Mám pocit, že Lomničtí jedí jen knedlíky,“ říká s úsměvem. Zpočátku měla žena obavu, zda vůbec bude v Lomnici o produkty zájem. „Jsem z toho nyní nadšená, zájem je. Lidé přichází i mimo prodejní dobu, ví, že když tu stojí mé auto, tak jim knedlíky vydám. Na odbyt jdou teď nejvíce ovocné knedlíky, které objednávají kempy,“ líčí Veronika, která ovocných vyválí třeba tři sta denně. Cenově jsou podle ní knedlíky srovnatelné s těmi, co zakoupíte v různých prodejnách. Například houskový vyjde zákazníka na 29 korun.