Radnice letos na letních 260 kulturních událostí mezi červnem a zářím vyčlenila skoro 3,5 milionu korun. Po festivalu Múzy na vodě zahajující léto následovala projekce pojízdného kinematografu. Budějčáci mají za sebou Létofest hudebních hvězd. V Galerii Mariánská vystavuje Vladimír Franz, který zahrál i novinku na varhany. Centrum zdobí venkovní Umění ve městě.

Vybírat lze z pravidelných koncertů většinu dní v týdnu. Před hudebním klubem K2 se každou středu až do 4. září konají hudební vystoupení kapel. Třikrát týdně na letní scéně KD Slávie koncertují nemainstreamoví interpreti. Hrály zde kapely Už jsme doma či cenou Anděl ověnčení Kalle. Přijede třeba i Lenka Filipová. Slyšet zde byla navíc i poezie. Budějčáci ale mohou vybírat i z hudebních večerů různých žánrů na náměstí a z folku na radničním nádvoří, kde se koná hlavně divadelní produkce pro děti.

Organizátoři programu před KD Slávie vedou statistiku návštěvnosti. Na koncert přichází až 500 lidí. Letní kino střídá filmy dokola, ale i na páté projekci hitu Bohemian Rhapsody bylo plno. Kdo se tedy o kulturu skutečně zajímá, najde si ji, i když by se o ní mohlo dávat vědět více. Stejně tak si „hospodští stěžovatelé“ najdou vždycky důvod k nespokojenosti.