Redaktorka Deníku Lenka Pospíšilová.Lenka Pospíšilová.Zdroj: RedakceOd zástupců samosprávy statutárního města, které má téměř 100 tisíc obyvatel, by leckdo čekal více. Ve svých výstupech nešetří silnými slovy a rádi střílí kolem sebe odvážnými tvrzeními. Vracejí se ke starým sporům, pitvají se v cizím neštěstí a říkají tomu právo na transparentní informace.

Kdo to nezažil, nepochopí. Podle zákona o obcích má být jednání věcné, stručné a řešit jen zásadní věci. Člověk lehce rozumí rozčarování některých zúčastněných, kteří na takovém shromáždění stráví drahocenný čas a po 20. hodině večer už jim to příliš nezapaluje.

Čerstvý už k večeru nebyl skoro nikdo, právně složitou diskusi ohledně pozemků na Děkanských polích muselo dokonce ukončit hlasování, protože se chystala trhnout rekord hodně přes 60 minut. Nic proti prezentujícímu, nebyl sám v kotli, kdo se pokoušel ostatním něco vysvětlit a zabředával tak do přílišných detailů.

Možná je na čase se nad tím zamyslet a zkusit zvážit rozdělení takového zasedání na dva dny nebo ubrat jednacích bodů. Vždyť to není závod jako nějaký maraton. Znavení jsou nejen hlavní hrdinové ale i pozorovatelé. I kdyby byl občan sebevíc zapálený do komunální politiky, více jak čtyři hodiny neudrží pozornost ani superman.