Opatření, která platí od pondělí, nařídil zastupující předseda krajského soudu Jiří Šťastný.

„Dočasně se pro veřejnost uzavírá informační centrum na pracovišti Krajského soudu v Českých Budějovicích, Zátkovo nábřeží 2. Současně se dočasně omezuje činnost podatelen Krajského soudu v Českých Budějovicích a na pobočce Krajského soudu v Táboře - pracoviště Zátkovo nábřeží 2, České Budějovice, Pondělí – Pátek od 08.30-11.00; 13.00-14.00 hodin a pracoviště Kpt. Jaroše 1851, Tábor Pondělí – Pátek od 08.30-11.00; 13.00-14.00 hodin,“ informoval krajský soud.

Koronavirus - Ilustrační foto
Česko tohle nikdy nepoznalo. Lidé jsou v karanténě, do práce i pro jídlo smějí

Na soud je možné se obracet telefonicky na čísle 389 018 111, e-mailem podatelna@ksoud.cbu.justice.cz, faxem 389 018 500 a datovou schránkou 832 abay. Jinak činnost soudu pokračuje podle plánu jednání. Současně předseda soudu nařídil, aby justiční stráž kontrolovala lidem vstupujícím do budovy soudu teplotu bezdotykovým teploměrem. „Osobám, kterým bude při kontrole naměřena tělesná teplota 37,5 °C a vyšší, nebude umožněn vstup do soudní budovy,“ uvedl soud na svém webu.

Co znamená karanténa?
PŘEHLEDNĚ: Češi sevření v karanténě. Podívejte se, co to pro vás znamená

Kdo se kontrole nepodrobí, nebude mu vstup do budovy umožněn. Pokud bude teplota 37,5 °C a vyšší naměřena někomu, kdo je předvolán na soudní jednání, bude justiční stráž informovat předsedu příslušného senátu a neúčast na jednání mu bude omluvena. Opatření platí do odvolání a na zajištění ochranných a desinfekčních pomůcek pro své zaměstnance soud nyní pracuje.

Jak vypadá pondělí v Českých Budějovicích:

Koronavirus v ČeskuZdroj: Deník