Novým nerezovým bazénem pro plavce o rozměrech 750 m2, dětským brouzdalištěm, herní částí se třemi skluzavkami, tobogánem a dalšími prvky i budovou zázemí se sociálním zařízením, šatnami a sezonním bufetem se zatím může veřejnost jen kochat.

Otevřeno bude až v létě. Místní se ale těší. „Nový, tedy spíše hodně rekonstruovaný plavecký areál u nás v Týně dlouho očekávám nejen já, ale určitě všichni u nás ve městě s nadšením. V létě se zde dá koupat pouze v řece, v jejíž čistotu příliš nevěřím, zvlášť po letošním úniku neznámých látek. Konečně si budeme moci dopřát pořádnou letní zábavu na našem novém koupališti," plánuje student David Mička.

„Těším se, až si půjdu vyzkoušet už z dálky výborně vypadající a na tak malý prostor dobře zkonstruované atrakce. Konečně nebudeme muset kvůli plavání zbytečně jezdit několik desítek kilometrů do Písku nebo Českých Budějovic," pochvaluje si.

„Zbývá jen dokončit doprovodnou stavbu, díky které se rozšíří plochy na ležení. Problémem starého koupaliště totiž bylo, že ve špičce jeho kapacita nestačila," vysvětluje starosta Milan Šnorek s tím, že i tyto terénní úpravy by měly být hotové ještě letos.

Do začátku koupací sezóny u bazénu také přibudou parkovací místa.  „Přes čtyřicet míst přibude díky zjednosměrnění Žižkovy ulice, které plánujeme i kvůli  složité dopravní situaci na Malé Straně.  Jednosměrka s místy pro parkování se stane i z Budějovické ulice, další místa  vzniknou i na upraveném parkovišti v Orlické ulici," plánuje starosta na začátek příštího roku.

Samotný bazén má ze sebou  i zkušební napuštění. „Odvážlivci už zkusili i skluzavky, poslední na řadě je test systému dohřívání vody, to prodlouží koupací sezonu," doplňuje Milan Šnorek.

Nové koupaliště vyjde celkem na 54 milionů korun bez DPH. 30 milionů z toho by měla pokrýt dotace. Podle kritiků se mělo město za takovou cenu pustit rovnou do stavby krytého bazénu, podle  starosty by to ale znamenalo v budoucnu neúnosné každoroční dotování provozu.