S holemi chtěli vyrazit na procházku. Zrovna ale začalo poprchávat. "Ve tři hodiny má něco přijít," zahlásila jedna z účastnic akce Odpoledne s nordic walkingem, které pořádala Zdravotně sociální fakulta Jihočeské univerzity. Třicítka lidí učí se správnou techniku chůze s holemi se tak rozhodla raději pro krátký okruh kolem univerzitního kampusu. A vyplatilo se. Za dvacet minut od vyřčení předpovědi se totiž naplno vyplnila.

Z nebe se na České Budějovice začaly snášet vydatné kroupy. "Jel jsem zrovna přes město autem a raději jsou úplně zastavil, vůbec se totiž nedalo jet, stěrače nestíhaly a neviděl jsem na cestu," svěřil se Martin Černý. Měl namířeno na extraligové utkání nohejbalistů Dynama s Benešovem v areálu u Mlýnské stoky.

Účastníci i diváci se však museli stěhovat. Duel se z venkovního prostředí přeložil do haly ve Starých Hodějovicích. "Kvůli kroupám jsme museli," uvedl Bronislav Pilbauer, předseda nohejbalového oddílu Dynama České Budějovice. Černobílí nakonec pod střechou vyhráli 6:3.

Kousky ledu se objevily také v dalším sportovním areálu, na fotbalovém Střeleckém ostrově. Tam však do začátku utkání zbývaly dvě hodiny. Samotný duel Jihočechů s Vlašimí se už odehrál zase za slunečného počasí. Domácí však padli 2:4.

Českobudějovické hasiče krupobití nijak nezaměstnalo. "Ve spojení s kroupami jsme nevyjížděli k žádným speciálním zásahům," uvedla Vendula Matějů, mluvčí jihočeských hasičů.