A nebyla nouze ani o povědomé tváře. Před startem si od ředitele soutěže Pavla Kacerovského vyslechla pokyny i trojice herců: Roman Vojtek, Jan Dolanský a Radim Fiala.

Roman Vojtek vyrazil na trať jako navigátor, s jezdcem Janem Staňkem. "Já bude ten, který bude moct za to, že dojedeme úplně někam jinam, než máme," vtipkoval. Sám jezdí v elektromobilu a na závody ho pozval tým Hyundai Motor Czech 1, pojede ve voze Kona Electric 64 kWh s číslem 16.

Premiérový ročník Rallye Český Krumlov Revival startoval v tradičním květnovém termínu na tradičním místě, na parkovišti v krumlovské Jelení zahradě.
Jelenkou zaburácely motory, místo Rallye Český Krumlov se jede verze Revival

Před startem posádky ještě nevěděly, kam pojedou. "Dozvíme se to patnáct minut před startem, ale základ je v tom, že musíme dodržovat průměrnou rychlost, které bude hodně nízká, např. 42 km/h v jistém úseku," vysvětlil Jan Staněk. "Jezdí se v běžném provozu."

Za volant Škody Enyaq iV 80, s číslem 24, usedl Radim Fiala, navigátorku v týmu ŠKODA AUTO Česká republika mu dělá Kelly Morelová. "Dneska prý mám řídit, zítra budu navigovat, říkala Kelly," smál se herec na startu.

A do herecké třetice na trať vyrazil i Jan Dolanský, jemu navigátora dělá bratr Jiří. "My tu máme kamaráda, závodníka Michala Žďárského, a to je velký fanda do elektromobility. Chtěli jsme závodit auty a podle něj je to ideální způsob, jak začít," vysvětlil Jan. "S elektromobilem nemáme ještě žádné zkušenosti, tak uvidíme, jak a jestli dojedeme."

Čtyřikrát dokázal Václav Pech vyhrát Rallye Český Krumlov, která se letos pojede až na podzim.
Rallye děláme pro lidi, říká Pavel Kacerovský k přesunu soutěže na podzim

Na náměstí, kde byl slavnostní start, vozy na cestu vypravovali starosta Českého Krumlova Dalibor Carda a Jan Bauer, poslanec a bývalý starosta Prachatic.

V pátek závodníky čeká šest zkoušek pravidelnosti, po 18. hodině se vrací do Krumlova, a v sobotu závod pokračuje 2. etapou, která startuje v 9 hodin opět z Pivovarské zahrady. Následuje šest zkoušek pravidelnosti a dojetí je naplánované na 14:50 na náměstí Svornosti. Slavnostní vyhlášení bude v půl šesté v Pivovarské zahradě.