Takřka na poslední chvíli bylo rozhodnuto, že o větší část akce se postará samo město a jeho kulturní a informační centrum. Spolupráce s Production 1 dál pokračuje.

“Moc si přeji, aby průtahy s definitivním potvrzením o konání akce neovlivnily účast návštěvníků,“ říká místostarosta Kaplice Libor Lukš. „Uděláme, byť ve velmi omezeném časovém prostoru, vše pro to, aby Krampus show v Kaplici byla opět kvalitní, a aby poté Kaplici opouštělo co nejvíce spokojených a nadšených diváků.“

Příznivci této podívané se tak mohou těšit na 700 krampusů z 30 skupin. A to z jižního Tyrolska, z Německa a celého Rakouska s pekelnými vozy s ohňovou show. Ten den přijde v sobotu 14. prosince, kdy se krampusové v Kaplici ve velkolepé přehlídce objeví již poosmé.

O zdárný průběh akce se tedy tentokrát postará město spolu s KIC po dohodě se společností Production 1, která má s městem uzavřenou pětiletou smlouvu na pořádání této akce.

Hlavní osobou celé akce je ředitel KIC Stanislav Trs, který společně s kolegyní Radkou Šperlingovou tradici do města přivedl. „Díky dlouholeté spolupráci s rakouskými kolegy a silnému a přátelskému poutu mezi kaplickými organizátory a zahraničními vyznavači tradice Krampus se, i přes časové průtahy s přípravou, akce uskuteční,“ ujišťuje mluvčí města Jan Bohdal. „Rakušané se po roce do Kaplice opět velmi těší.“

Pořadatelé připravují program, který představí na začátku týdne.

V pátek 22. listopadu byl otevřen předprodej vstupenek v síti Ticketstream, vstupenky si bude pochopitelně také možné koupit přímo na místě. Vstupné na akci zůstává stejné jako v předchozích letech, to znamená 250 korun v předprodeji a 300 korun na místě v den konání. Parkování bude na připravených vyhrazených plochách zdarma.